Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2007 18:43

Cкладено список найнудніших книг

Список з 10 романів, які починають, та не дочитують до кінця, було складено на підставі проведеного компанією "Teletext" опитування чотирьох тисяч дорослих британців.

Очолює список роман британського автора - "Маленький бог Вернон" Ді-Бі-Сі Пьєра. Незважаючи за присуджену письменникові за цей роман Букерівську премію 2003 року, 35% опитаних визнали, що роман не подолали. Парадоксальним чином роман довгий час залишався однією з найбільш продаваних книг, - тільки у Великобританії було продано 620 тисяч екземплярів.

Друге місце в списку займає "Гарі Поттер і Кубок Вогню" - він набрид 32% британців. "Улісс" Джеймса Джойса зайняв третє місце - його не дочитали 28% респондентів.

Роман "Війна і мир" Льва Толстого опинився на восьмому місці в списку, а "Злочин і кара" Федора Достоєвського закриває список "найбільш недочитуваних книг".

У списку, в якому не побажав би опинитися жоден письменник, - Паоло Коельо з романом "Алхімік" і два індійські письменники - Салман Рушді з "Сатанинськими віршами" й Арундаті Рой з "Богом дрібниць".

Серед документальної літератури успіхом у читачів не користуються автобіографії Білла Клінтона та Девіда Бекхема.

Серед причин, чому вони не дочитують книги, респонденти називали втому, комп"ютерні ігри та цікаві телепередачі. 34% опитаних сказали, що навряд чи куплять книгу, в якій більше 350 сторінок, і 55% опитаних призналися, що купують книги не для читання, а як прикрасу бібліотеки, якою можна похвалитися перед друзями, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Cкладено список найнудніших книг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути