Ексклюзиви
вівторок, 27 травня 2008 13:28

Citroёn може побудувати в Україні завод з випуску двигунів

Французька Automobiles Citroеn розглядає Україну як одну з можливих країн для будівництва заводу з виробництву автомобільних двигунів.

Як повідомив агентство "Інтерфакс-Україна" регіональний менеджер з країн Східної Європи Automobiles Citroen Олівье Тассі, в даний час компанія шукає місце для будівництва такого заводу, який буде введений в експлуатацію в 2012 році.

"Насправді як майданчик для будівництва такого заводу ми розглядаємо три країни - Польщу, Туреччину і Україну, і зараз шукаємо вигідніше місцерозташування і прораховуємо різні варіанти", - відзначив О.Тассі, додавши, що остаточне рішення про місце розміщення підприємства буде ухвалено до кінця 2008 року.

За його словами, на Україні розглядається декілька майданчиків для можливого будівництва заводу, як в західній, так і в східній частині країни.

Коментую інформацію, що з"явилася у ряді ЗМІ, про плани будівництва в Україні заводу з випуску автомобілів, О.Тассі підкреслив, що за інформацією, що є у нього, мова йде тільки про завод з випуску двигунів.

Йому важко назвати суму інвестицій, яку компанія планує вкласти в новий завод.

О.Тассі також повідомив, що необхідність створення нового виробництва двигунів продиктована, насамперед, завантаженістю аналогічних виробництв в Європі.

Що стосується питання про продаж автомобілів на українському ринку, О.Тассі відзначив, що в даний час компанія не дуже задоволена об"ємами продажів, тим більше маючи широкий модельний ряд.

"На такому швидкорослому ринку хотілося б продавати більше, і сьогодні ми розробляємо новий план дій з метою активізації продажів", - повідомив О.Тассі.

На питання про те, чи не має наміру компанія змінити імпортера і дистриб"юторську компанію в Україні (в даний час офіційним імпортером і генеральним дистриб"ютором марки в країні є компанія "Франсавто", що входить в корпорацію "АІС"), О.Тассі відзначив: "У короткостроковій перспективі це не планується".

Як повідомлялося раніше, компанія "Франсавто", в поточному році планує збільшити продажі автомобілів Citroen на 48,3% в порівнянні з минулим роком - до 3,5 тис. автомашин.

У 2007 році "Франсавто" продала на Україні 2,360 тис. автомобілів, перевищивши показник 2006 року на 20,5%.

Французька автомобільна компанія Citroen з 1974 року входить в концерн PSA Peugeot Citroen, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Citroёn може побудувати в Україні завод з випуску двигунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути