пʼятниця, 15 лютого 2008 09:03

Число жертв стрілянини в університеті Чикаго збільшилося до п"ятьох чоловік

Число жертв стрілянини, яку зчинив колишній студент в Університеті Північного Іллінойса в четвер, збільшилося до п"ятьох чоловік, передає CNN.

Троє загинули на місці події, ще двоє померли в лікарні. Медики уточнили, що троє із загиблих - дівчата. Всього в результаті стрілянини поранення отримали 17 чоловік, шестеро з них - в критичному стані.

Поліція встановила особу юнака, який увірвався під час лекції в одну з великих аудиторій і розстріляв студентів. Його ім"я поки не розголошується, проте відомо, що весною 2007 року він закінчив цей університет.

Нагадаємо, інцидент стався близько 15.00 за місцевим часом (о 23.00 п"ятниці за київським). За словами очевидців, за декілька хвилин до кінця лекції одягнений у чорне чоловік вийшов із-за завіси на сцені й почав стріляти в слухачів, цілячи переважно в голови. Зробивши близько 30 пострілів, молодий чоловік застрелився.

Слідчим поки важко назвати які-небудь мотиви злочину. Всі заняття і культурно-спортивні заходи в Університеті скасовані до понеділка.

У зв"язку з подією губернатор Ілінойса оголосив в штаті режим надзвичайного положення. Це дозволить використовувати засоби з губернаторського особливого фонду на ліквідацію наслідків злочину і на лікування потерпілих.

У Університеті північного Ілінойса, ресположенном в ста кілометрах на захід від центру Чікаго в місті Декальб, навчаються до 25 тисяч чоловік. Учбовий заклад був заснований 113 років назад. Площу студентського містечка складає майже 300 гектарів, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Число жертв стрілянини в університеті Чикаго збільшилося до п"ятьох чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути