четвер, 27 грудня 2007 11:00

Число жертв обвалення будинку в Єгипті виросло до 22 осіб

  Рятувальники витягнули тіла ще трьох осіб  з-під завалів будинку, зруйнованого у  понеділок в єгипетському місті Олександрія, повідомляє агентство МЕНА.

Таким чином, число жертв цієї катастрофи зросло до 22 осіб, врятувати вдалося лише трьох мешканців висотки. Роботи по розбору завалів тривають, до пошуків підключена військова техніка.

У середу ввечері рятувальники витягли з-під завалів кішку, яка залишилася жива, не дивлячись на те, що провела під уламками будівлі три доби. Власниця  кішки загинула у результаті цієї катастрофи.

Збудована без відповідного дозволу 12-поверхова будівля звалилася у понеділок вранці. За попередніми даними, обвалення сталося через ремонтні роботи на першому поверсі висотки. У ході слідства з"ясувалося, що власниця будівлі за два тижні до катастрофи дозволила знести три залізобетонні опори на першому поверсі. Мешканці поскаржилися в місцеву управу, але там їх завірили, що будівля простоїть ще, як мінімум, 20 років. Тепер прокуратура звинувачує власницю будівлі і співробітників управи у халатності, що призвела за собою загибель людей.

Порушення технології при будівельних і ремонтних роботах неодноразово ставали причинами обвалень житлових будівель в Єгипті. Буквально услід за цією катастрофою в Олександрії сталася ще одна аварія - розвалилася частина двоповерхового будинку у районі Мухаррам-бек. Постраждали п"ять жінок, що знаходилися у будівлі. У жовтні 2006 року в результаті обвалення чотириповерхової будівлі в Мансурі у дельті Нила загинули сім осіб. Роком раніше 19 осіб загинули при схожих обставинах у Олександрії. Тоді причиною обвалення стала незаконна надбудова трьох поверхів. Найсерйозніша аварія сталася 2002 року у Думьяті на півночі країни. Тоді під завалами загинули 27 осіб, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Число жертв обвалення будинку в Єгипті виросло до 22 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути