неділя, 01 квітня 2007 16:23

Число загиблих у боях в столиці Сомалі перевищило 150 чоловік

Понад 150 чоловік загинули, більше 400 отримали поранення в ході запеклих боїв в столиці Сомалі Могадішо, які не припиняються третій день. За контроль над столицею борються урядові війська та їхні ефіопські союзники, з одного боку, і сили ісламізму і загони місцевих кланів, що підтримують їх, з іншого боку. Як повідомляють ЗМІ Сомалі, 40 відсотків потерпілих складають жінки і діти.

З інших районів Сомалі до столиці на допомогу своїм частинам, що відбивають атаки ісламізму, просуваються додаткові військові об"єднання ефіопської армії. Найзапекліші битви розгорнулися навколо столичного стадіону і біля шпиталю Аль-Хайят в південній частині Могадішо. Бої йдуть на кожній вулиці. Постраждала і президентська резиденція, на території якої розірвалися щонайменше 11 снарядів. За деякими відомостями, президента Сомалі Абдуллахі Юсуфа Ахмеда вивезли на гелікоптері ефіопських ВПС із столиці в місто Байдоа, де продовжує базуватися тимчасова адміністрація.

Життя в Могадішо паралізоване, не працюють адміністративні установи, магазини, люди побоюються виходити з будинків. Посилився потік біженців. За даними добродійних організацій за останні дні місто покинули понад 10 тисяч чоловік, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Число загиблих у боях в столиці Сомалі перевищило 150 чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути