пʼятниця, 06 червня 2008 13:21

Ціни на нафту в Токіо сьогодні виросли на 3,5%

Ціни на нафтові ф"ючерси Middle East Crude Oil на Токійській товарній біржі (ТOCOM) сьогодні різко підвищилися, що стало наслідком істотного підвищення напередодні цін на нафту на біржах у Нью-Йорку і Лондоні. На момент закінчення 6 червня торгової сесії на TOCOM офіційна ціна розрахункового ф"ючерсу на липень виросла на 3,5% і склала 80,920 (+2,700) тис. японських ієн за кілолітр, що приблизно відповідає 122,05 дол./бар.

Middle East Crude Oil представлена сумішшю нафтових марок Dubai і Oman і вважається ціновим еталоном для нафтового ринку регіону Близького Сходу. На TOCOM ф"ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим - фізичне постачання нафти за ф"ючерсом не передбачене. Закриття позицій здійснюється після закінчення календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі, виходячи з середньої за місяць ціни нафтової суміші Middle East Crude Oil, визначеної агентством Platts.

Оголошена сьогодні станом на 5 червня ціна spot нафти Middle East Crude, за визначенням Platts, склала 118,14 дол./бар., або 78,330 тис. ієн за кілолітр, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту в Токіо сьогодні виросли на 3,5%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути