Ексклюзиви
четвер, 22 травня 2008 08:24

Ціни на бензин більше не зростатимуть

Експерти консалтингової компанії United Petroleum Consultants (UPECO, м. Київ) констатують, що роздрібні ціни на основні марки нафтопродуктів в Україні досягли свого піку, і до кінця травня різкого підвищення не буде.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив виконавчий директор UPECO Сергій Куюн сьогодні на прес-конференції в Києві.

"З бензинів пік вже досягнуто, до кінця травня різкого підвищення цін не буде", - сказав він.

За його словами, ситуація на ринку України розвивається відповідно до квітневої динаміки світового ринку, який зріс по бензинах в середньому на 16,8% і на 28,6% по дизпальному.

Відповідно до прогнозів UPECO, ціни на бензин А-95 до червня збережуться на рівні 6,50 грн./літр, а на дизельне пальне - потенціал зростання до кінця місяця становить 15-20 коп./лтр. Про це говорить розрахунок роздрібних цін, виходячи з травневих котирувань європейського ринку.

Із сприятливих чинників експерти компанії виділяють високе ресурсне забезпечення внутрішнього ринку, яке за найпопулярнішими марками палива перевищує показники минулого року. "Побоювань з приводу ресурсного наповнення немає", - додав Куюн.

Як повідомляв УНІАН, станом на 16 травня, середня по Україні ціна бензину А-95 подолала "психологічну" позначку в 6 грн./літр. З 8 по 16 травня середні по Україні роздрібні ціни на нафтопродукти змінилися таким чином: бензин А-76 - збільшилися на 2,8% - з 5,29 грн./літр до 5,44 грн./літр; бензин А-92 - збільшилися на 3,4% - з 5,62 грн./літр до 5,81 грн./літр; бензин А-95 - збільшилися на 3,7% - з 5,98 грн./літр до 6,20 грн./літр; дизельне пальне - збільшилися на 3,7% - з 5,98 грн./літр до 6,20 грн./літр.

Консалтингова компанія UPECO заснована в 1997 році і на сьогоднішній день є однією з провідних в Україні у сфері збору, систематизації і аналізу інформації про ринки нафти і нафтопродуктів. UPECO є видавцем ряду галузевих видань: тижневика "НефтеРынок", щомісячників "Современная АЗС" і OilMarket. Компанія також проводить ряд нафтогазових конференцій в Україні, Росії та Казахстані, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на бензин більше не зростатимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути