Ексклюзиви
вівторок, 20 травня 2008 14:05

Ціна на нафту в другому півріччі 2008 року досягне $141

Рішення найбільшого виробника нафти в ОПЕК - Саудівської Аравії збільшити обсяг виробництва нафти в країні на 300 тисяч барелів в день не зупинила зростання цін.

Ціна на чорне золото впритул наблизилася до відмітки 130 доларів за барель, і світові ціни продовжують рости, не дивлячись на запевнення ОПЕК, що на ринку немає дефіциту цієї сировини. Таке стрімке подорожчання нафти вже викликає побоювання не тільки споживачів, але і великих виробників.

Вирішення США припинити закупівлю чорного золота для стратегічного резерву країни не зробило ніякого впливу на світовий ринок.

Поточний рівень цін вважається небезпечним через величезну вірогідність того, що ціни можуть різко впасти. Проте поки, на думку аналітиків, на ринку нічого не віщує швидкого падіння вартості нафти. Так, в кінці минулого тижня інвестиційний банк Goldman Sachs підвищив прогноз середньої ціни за барель американської нафти в другому півріччі 2008 року до 141 долара за барель.

Землетрус в Китаї і пасивність ОПЕК стануть причинами нового зростання цін на чорне золото. Свою роль також можуть зіграти геополітична напруженість в деяких країнах-виробниках і активність нігерійських повстанців. Тим часом, за оцінками нафтових аналітиків, гранична собівартість бареля нафти зараз складає близько 80 доларів, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Ціна на нафту в другому півріччі 2008 року досягне $141». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути