четвер, 17 вересня 2020 13:34

Чи змінився індекс розвитку людського капіталу України за 10 років

Чи змінився індекс розвитку людського капіталу України за 10 років
Для того аби український народ реалізував свій повний людський потенціал, необхідні великі за обсягом і цілеспрямовані інвестиції в освіту, охорону здоров'я і соціальний захист. Фото: pexels.com

Через слабкі інвестиції в освіту та охорону здоров'я українська молодь не отримує необхідних можливостей, щоб стати продуктивними дорослими. Дитина, що сьогодні народилася в Україні, може розраховувати лише на досягнення 63% продуктивності дорослої людини з повноцінною освітою та оптимальним станом здоров'я.

Про це йдеться в дослідженні Світового банку, передає LIGA.net.

"Хоча це вище за середній показник для країн із подібним рівнем економічного розвитку у світі, проте нижче за середній рівень для Європи і Центральної Азії. Найбільше непокоїть те, що, на відміну від більшості інших країн, в Україні не спостерігалося поліпшення рівня ІЛК у період між 2010 і 2020 роками... В умовах пандемії захист та інвестування в людей є життєво важливими, адже це може закласти основу для стійкого, всеосяжного відновлення і майбутнього зростання. Пандемія чітко продемонструвала нам важливість потужних систем охорони здоров'я, стійких і гнучких систем освіти і програм соціального захисту, які надають допомогу тим, хто цього потребує", – зазначають у Світовому банку.

Для того аби український народ реалізував свій повний людський потенціал, необхідні великі за обсягом і цілеспрямовані інвестиції в освіту, охорону здоров'я і соціальний захист.

Наприклад, серед країн, що розвиваються, і країн із перехідною економікою в регіоні дитина, яка народилася в Польщі, може розраховувати на досягнення 75% продуктивності дорослої людини з повноцінною освітою та оптимальним станом здоров'я. А дитина, що народилася в Таджикистані, може розраховувати лише на 50% продуктивності.

Зазначено, що інвестиції в людський капітал є ключовими для розкриття потенціалу дитини та посилення економічного зростання в кожній країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зубожіння загрожує майже 100 млн осіб - Світовий банк

Раніше президент Світового банку Девід Малпасс заявляв, що пандемія коронавірусу завдала нищівного удару по світовій економіці, поставивши 60 млн осіб під загрозу крайньої бідності.

Зараз ви читаєте новину «Чи змінився індекс розвитку людського капіталу України за 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути