четвер, 07 червня 2007 08:24

Чи потрібно демонтувати радянські пам`ятники - опитування

Чи потрібно демонтувати радянські пам`ятники - опитування
Більш як 2/3 українців не підтримують ідею демонтажу пам"яток, встановлених за часів радянської влади. Такі дані опитування, проведеного "Українським демократичним колом", презентував заступник голови Верховної Ради України 5-го скликання Микола Томенко.

Відповідно до результатів опитування, 51,4% респондентів вважають, що пам"ятники не потрібно демонтувати; 15,1% вважають, що це зараз не актуально, 12,2% - треба демонтувати лише там, де на це є згода місцевої громади. Тільки 11,3% респондентів виступають за демонтаж радянських пам"ятників, а 10% не змогли відповісти на це запитання.

"Фактично, 2/3 суспільства не розуміють, навіщо ці пам"ятники демонтувати", - наголосив Томенко.

Він зауважив, що, над думку експертів, проблем не виникатиме із загальновизнаними українськими героями, яких не дуже багато – Богдан Хмельницький, Михайло Грушевський, Тарас, Шевченко, Леся Українка та Київські князі.

Також Томенко
переконаний, що не слід визначити, наприклад, 100-річчя від дня народження Романа Шухевича у Донецьку або Дніпропетровську, оскільки це може призвести до виникнення конфліктної ситуації.

Опитування проводилось 26-31 травня 2007 року "Українським демократичним колом". Опитано 1 тис. 208 осіб, які репрезентують доросле населення України, в усіх регіонах, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Чи потрібно демонтувати радянські пам`ятники - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути