Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2007 15:32

Christie"s виставив на аукціон листи відомих людей останніх 500 років

Унікальна приватна колекція листів європейських монархів, літераторів і філософів, що включає листування Федора Достоєвського і Петра Чайковського, Наполеона Бонапарта і його полюбленої Жозефіни, виставлена на міжнародний аукціон лондонським торговим домом Christie"s. Ці збори листів заздалегідь оцінюються в 4, 6 млн. доларів.

Листи були виявлені в підвалі будинку колекціонера Альбіна Шраму в швейцарській Лозанні. Шрам помер в 2005 році в цьому швейцарському місті.

У колекції збереглася близько тисячі оригіналів листів багатьох відомих осіб за останні 500 років. У ній фігурують листи англійської королеви Єлизавети I, Наполеона Бонапарта, англійського поета Джона Донна, франко-швейцарского теолога Жана Кальвіна, а також Людвіга ван Бетховена, Альберта Ейнштейна, Ісаака Ньютона, Ернста Хемінгуея, Шарлоти Бронте, Чарльза Дарвіна, Франсуа Вольтера, Люіса Керролла, Уїнстона Черчилля, Махатми Ганді, Клода Моне, Данієля Дефо, Олександра Пушкіна, Петра Чайковського і Федора Достоєвського.

Австрієць Шрам почав скуповувати листи історичних діячів на європейських аукціонах в 1970-і роки. За 30 років він зібрав одну з найцінніших колекцій історичних документів передає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Christie"s виставив на аукціон листи відомих людей останніх 500 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути