Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2008 09:42

Чеські фірми хочуть брати участь у будівництві американських систем ПРО

Чехія хоче укласти зі США ексклюзивний договір, який дозволив би чеським фірмам включитися в будівництво американської системи протиракетної оборони, повідомляє "Радіо Прага".

Чехія хотіла б опинитися в товаристві декількох обраних держав, які вже співробітничають із Вашингтоном у даній галузі. Подібний договір США уклали з Японією, Італією, Австралією, Великобританією і Данією.

Попередні чесько-американські переговори з підписання подібного документа пройдуть у найближчу п"ятницю.

Вашингтон планує розмістити десять ракет-перехоплювачів у Польщі та станцію радіолокації в Чехії. Перша з десяти ракет ПРО може бути поставлена на бойове чергування в Європі вже до 2011 року, повномасштабне розгортання всіх десяти, можливо, буде завершено до 2013 року.

При цьому, згідно даних американського дослідницького центру Opinion Research Corporation, що проводив опитування на території Чехії, 51% громадян висловлюється проти розміщення в країні радара ПРО США.

Чеська парламентська опозиція вимагає проведення референдуму з цього питання. Чеський уряд, проте, не має наміру проводити всенародного голосування, повідомляє РИА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Чеські фірми хочуть брати участь у будівництві американських систем ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути