Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2007 09:35

Черновецький визначив тарифи на квартплату окремо для кожного будинку

Черновецький визначив тарифи на квартплату окремо для кожного будинку
Головне управління цінової політики Київської міської державної адміністрації визначило тарифи на квартирну плату окремо для кожного будинку.

Про це на сесії Київської міської ради повідомив депутатам перший заступник голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко.

З його слів, Управління завершило підрахунок тарифів окремо для кожного будинку відповідно до постанови Кабінету Міністрів.

За даними Управління, квартплата до 1 гривні за 1 кв. м житлової площі повинна бути в 64 будинках, тобто в 0,8% від всіх будинків житлового фонду Києва.

Квартплата 1 - 2 гривні повинна бути в 1 899 будинках, тобто в 23,1% житлофонду, 2 - 3 гривні - в 4 332 будинках, або 52,6%, 3 - 4 гривні - в 1 349 будинках, або 16,4% від житлофонду.

У той же час, квартплата в розмірі 4 - 5 гривні за 1 кв. м повинна бути в 343 будинках, або 4,2% житлофонду, квартплата 5 - 6 гривень - в 145 будинках, або 1,8%, 6 - 9 гривень - в 82 будинках, або 1%, квартплата 9 - 14 гривень - в 19 будинках, або 0,2% від житлофонду.

Зі слів Голубченка, ці підрахунки стосуються будинків комунальної власності.

Він підкреслив, що завершення класифікації житлофонду й визначення реальної вартості квартплати для кожного будинку окремо є не наміром міськадміністрації збільшити квартплату, а констатацією факту.

"Перед нами поставлено завдання навпаки трохи знизити тарифи на житлові послуги", - підкреслив Голубченко.

Квартплата становить 1,1 гривні за 1 квадратний метр для житлових будинків вище 12 поверхів, 1,05 гривні - для будинків до 12 поверхів з ліфтами, 0,86 гривні - для будинків без ліфтів, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький визначив тарифи на квартплату окремо для кожного будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути