Ексклюзиви
пʼятниця, 30 січня 2009 14:52

Черновецький просить бабусь "стукачити" на сусідів, які здають квартири

Черновецький просить бабусь "стукачити" на сусідів, які здають квартири
Міський голова Києва Леонід Черновецький закликає всіх жителів столиці, які здають квартири в оренду, добровільно перерахувати 15% від отриманих за оренду коштів до міського бюджету.

"Я обіцяю кожному, хто добровільно зараз заплатить всього лише 15% своїх грошей до київського бюджету любим моїм бабусям, я того захищу від репресій з боку податкової, тому що у нас за несплату податків - в"язниця", - заявив Черновецький в п"ятницю на нараді з керівниками столичних ЖЕКів.

При цьому він закликав киян, а насамперед бабусь і дідусів повідомляти в call-центр про тих, хто здає квартири в оренду.

"Я прошу окремо бабусь і дідусів: будь ласка, не залишайтеся байдужими, це - ваші гроші, це наші можливості здійснювати в повному об"ємі соціальні програми. Дзвоніть на call-центр і просто говоріть конфіденційно, тому що ви беззахисні від тих, хто користується квартирами і нічого не платить до бюджету", - закликав Черновецький.

"Цього ж дня ви - особисто мої друзі і я на вас особисто розраховую", - підкреслив він.

За словами мера, на сьогоднішній день в Києві "мільйони квартир здаються в оренду і всі - без податків".

"Я звернувся до всіх киян, особливо до моїх улюблених бабусь - не вважайте це стукацтвом, це правильно і це патріотично", - відзначив Черновецький.

"По оренді: дайте інформацію, хто у вас в будинку, районі, поряд, де ви живете, здає квартири, дайте мені прізвище власника і його телефон і я йому надішлю листа", - відзначив мер, повідомляють Українські новини.

При цьому він також закликав керівників ЖЕКів посилити роботу по виявленню тих жителів столиці, хто здає квартири в оренду.

Він також пообіцяв керівникам ЖЕКів, що від кожної виявленої квартири після надходження грошей до бюджету 5% будуть заплачені ЖЕКу за цивільно-правовим договором.

На питання про бабусь, які також здають свої квартири в оренду, мер заявив, що це "окрема розмова". "Я розбиратимуся, але я не можу бути порушником закону: 15% від кожної гривні, що отримується від оренди житла, треба платити державі", - заявив Черновецький.

"Я не хочу, щоб мої бабусі сиділи у в"язницях", - додав він.

Зокрема, він вважає, що бабусі можуть або підвищити вартість оренди, або заплачені бабусями кошти від оренди житлової площі будуть повернені їм "іншим шляхом".

"Але я не можу сказати бабусям - ідіть у в"язницю. Я нікого з них не залишу, всі ці 15% зі своєї кишені поверну", - запевнив він.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький просить бабусь "стукачити" на сусідів, які здають квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути