пʼятниця, 22 жовтня 2010 13:23

Черновецький програв Томенку у суді

Черновецький програв Томенку у суді
Чотирирічна судова тяганина між мером Києва Леонідом Черновецьким та заступником голови Верховної Ради Миколою Томенком, завершилася на користь депутата.

Як повідомила прес-служба віце-спікера в п'ятницю, Верховний суд України відхилив касаційну скаргу Черновецького до Томенка щодо захисту ділової репутації та поширення недостовірної інформації.

У прес-службі нагадали, що 3 листопада 2006 року під час свого виступу Томенко звернув увагу на те, що сім'я і близькі родичі мера Києва контролюють всі земельні питання, впливають на комунальні підприємства міста. Томенко зробив висновок, що "на сьогоднішній день в місті Києві, щоб отримати будь-яку посаду, треба належати або до сім'ї Черновецького, або до сім'ї Супруненко або до сім'ї Комарницьких ... це мовою закону називається ... політичною корупцією".

У свою чергу Черновецький звернувся до суду з вимогою визнати цю інформацію недостовірною і відзначив, що після поширення цієї інформації "довіра та повага людей до мене та моєї родини знаходяться під загрозою, отже честь та гідність моя особиста та моєї родини заплямована", сказано в прес-релізі.

У задоволенні позовних вимог Черновецькому було відмовлено рішенням Оболонського районного суду Києва від 21 лютого 2007 року, а потім рішенням від 19 листопада 2007 р Апеляційного суду Києва. Верховний суд касаційну скаргу мера відхилив.

Коментуючи рішення суду, Томенко назвав його корисним для розгляду і тлумачення інших подібних ситуацій, зокрема ситуація з позовом народного депутата Юрія Бута до журналістки "5 каналу".

За інформацією Томенка, зокрема, в рішенні суду зазначено: "позивач є політиком і публічною особою, тому відкритий для суворої критики і пильного нагляду громадськості і грань допустимої критики щодо такої особи є значно ширше".

У рішенні також наголошується, що відповідач, як народний депутат "згідно з наданими йому законом повноваженнями в процесі обговорення висловив свою думку щодо серйозної проблеми, яка останнім часом є предметом обговорення суспільства, експертів і політологів яка склалася у Київській міській раді ... Метою виступу відповідача було привернення уваги народних депутатів і громадськості до серйозної проблеми ", йдеться в прес-релізі.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Черновецький програв Томенку у суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути