Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2007 20:13

Черновецький поповнить колекцію київського зоопарку

Столична влада потурбується про те, щоб розширити територію київського зоопарку, поліпшити умови утримання тварин і поповнити їх колекції. Про це мер Києва Леонід Черновецький сказав в п"ятницю під час візиту до київського зоопарку.

На питання журналістів, за рахунок яких земель можна розширити територію зоопарку, Черновецький відповів, що поряд є військова частина, яку доцільно перенести в інше місце. Проте, за його словами, це питання потрібно обговорити з фахівцями і у разі їх підтримки - звернутися до президента, прем"єр-міністра країни. Мер виразив надію, що це питання вирішиться позитивно.

Міський голова оглянув в зоопарку головні об"єкти реконструкції і капітального ремонту, на які з міського бюджету виділено 3млн грн.

- У мене подвійні враження від побаченого, - сказав Черновецкий.

За його словами, з одного боку, в три рази зросли добродійні внески відвідувачів, в 5 разів збільшилися щомісячні надходження від атракціонів, погашена заборгованість працівникам зоопарку, "стало набагато чистіше і охайніше".

- З іншого боку, директор зоопарку жодного разу не звернувся до мене із якими-небудь пропозиціями і ідеями, не попросив допомоги, щоб змінити щось на краще. Я чекаю від нього саме такої ініціативи, оскільки мало просто любити тварин - потрібно бути ще хорошим організатором, менеджером, господарником, - сказав Черновецький.

Зараз колекція зоопарку налічує 2962 екземпляри 338 видів рідкісних тварин, з них ссавців - 298, птахів - 905, плазунів - 121, риб - 393 і безхребетних - 1254.

У вересні-травні цього року в зоопарку народилися 77 екземплярів тварин - в 4 рази більше, ніж за відповідний період 2006 року. Зоопарк придбав 146 (у 2006 році - 3) і отримав в подарунок 96 (у 2006 році - 14) тварин, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький поповнить колекцію київського зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути