Ексклюзиви
понеділок, 02 лютого 2009 16:22

Черновецький не бачить нічого незаконного у платній медицині

Київська міська державна адміністрація вважає законним свій намір увести плату на медичні послуги, які надають комунальні медустанови.

Про це сказав перший заступник голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко.

"Немає там (у проекті платних медпослуг, розробленому мерією) послуг, які були б не передбачені постановою Кабінету Міністрів як платні", - сказав Голубченко.

У свою чергу начальник Головного управління цінової політики міськадміністрації Василь Яструбинський пояснив, що постанова Кабміну від 17 вересня 1996 року, яка визначає перелік платних медпослуг у державних медустановах, передбачає встановлення тарифів на ці медпослуги для іноземців і страхових компаній.

Тому, з його слів, міськадміністрація й розробила проект тарифів на весь спектр медпослуг.

Яструбинський не уточнив, чи будуть ці тарифи застосовуватися тільки до іноземців і страхових компаній або до всіх громадян.

У свою чергу, Антимонопольний комітет хоче перевірити обґрунтованість платних послуг у муніципальних медустановах Києва. Про це повідомив виконуючий обов"язки голови АМКУ Олександр Мельниченко, виступаючи на засіданні відомства.

Він також повідомив, що з даного питання планується найближчим часом проведення спільного засідання АМКУ і профільного парламентського комітету.

Як повідомлялося, раніше прокуратура Києва заявила, що вважає незаконним намір Київміськадміністрації ввести плату за окремі медпослуги, яку надають в комунальних медустановах.

У грудні 2008 року Київміськадміністрація заявила про бажання ввести плату за медпослуги, після чого оприлюднила кілька проектів своїх розпоряджень із тарифами.

За матеріалами Українські Новини, РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Черновецький не бачить нічого незаконного у платній медицині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути