Ексклюзиви
пʼятниця, 15 травня 2015 18:27

Черкаських фермерів затероризував земельний орендатор-нардеп Генадій Бобов

Черкаських фермерів затероризував земельний орендатор-нардеп Генадій Бобов
Фото: proza.ru

На Черкащині один з найбільших орендаторів обласних земель затероризував фермерів та пайовиків: 70-річних пенсіонерів викликають у суд і вимагають продовження оренди, а інших фермерів посеред білого дня виганяють з поля.

Господарем майже половини Черкаської області є колишній регіонал, а нині народний депутат групи "Відродження" Генадій Бобов. За сумісництвом він очолює агрофірму"Злагода", тому й намагається усіма методами змусити селян підписувати з ним договори оренди, а іншим фермерам не дає спокійно працювати, погрожуючи їм тітушками.

Зокрема, вчора в Жашківському районі група тітушек вигнала селян з їх поля на підставі того, що Генадій Бобов надав розпорядження заблокувати роботу на цій землі. Фактично, Генадій Бобов таким чином розправляється зі своїми конкурентами, адже зараз посівна кампанія наближається до завершення.

Поки люди натовпом ходять у органи влади, просячи підтримки, одних викликають до суду і вимагають грошових компенсацій, інших – вибивають з полів.

Земельний конфлікт між селянами та "рабовласником" Генадієм Бобовим розпочався ще у 2012 році. Коли нинішній народний депутат вирішив прибрати до своїх рук фермерське підприємство "Тетерівці". Ще тоді селяни вирішили, що не будуть працювати з агрофірмою"Злагода" та її керівником Генадієм Бобовом. Однак, людей масово почали придушувати.

Більшість селян тоді була змушена підписати договори з агрофірмою "Злагода".

Про те, що ці договори ніщо інше як ярмо свідчить копія одного з таких договорів, що є у розпорядженнi. Наприклад, пункт 21 шостого розділу говорить: "Здійснені орендарем витрати на поліпшення стану орендованої земельної ділянки підлягають відшкодуванню".Тобто за внесення міндобрив заплатить власник, а "заколотить бабки" орендар. Не менш промовистим є і такий пункт: "Ризик випадкового знищення або пошкодження об'єкта оренди чи його частини несе Орендодавець". Картинка промовиста: заробляю я, а умови для мого успішного бізнесу створюєш ти. Ні — то я подам на тебе в суд і проситимуи відшкодувати збитки через "кілочки", якими ти свою землю позначив.

"Мені 84 роки, маю 60 років стажу. Я неодноразово говорив і губернатору, і місцевій владі,щоб мене лишили у спокої. В мене син, я хочу, щоб він працював на землі, це моє право— розпоряджатися. А до мене щодня ходять люди, підсовують договір на підпис, з іншогобоку — через суд хочуть "збити" грошей за межовi знаки, але я не погоджуюся", — каже Василь Гребун.

Зараз ви читаєте новину «Черкаських фермерів затероризував земельний орендатор-нардеп Генадій Бобов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути