Ексклюзиви
вівторок, 14 вересня 2010 14:47

Через Тимошенко нащадок Івана Франка відкликав свій підпис під листом до Януковича

Через Тимошенко нащадок Івана Франка відкликав свій підпис під листом до Януковича

Рональд Франко (прямий нащадок відомого українського письменника і громадського діяча Івана Франка) відкликає свій підпис під листом, ініційованим координатором Народного комітету захисту України Дмитром Павличком.

"Я щиро вірю, що ініціатори цього колективного листа не пов"язані ні з якою політичною партією. Але коли дізнався, що за листом української інтелігенції стоїть Юлія Тимошенко, то я категорично відмовляюся від свого підпису", - сказав він.

Крім того, Франко зазначив, що йому шкода, що він виявився втягнутим у "політичну авантюру".

За його словами, він не знав, що за цим листом, під яким збирають підписи відомих українців, приховані політичні наміри однієї з опозиційних сил, "яку очолює Юлія Тимошенко". "Я не знав, що лист буде використовувати Тимошенко під час виборчої кампанії", - додав він.

У понеділок на офіційному сайті комітету було оприлюднено відкритий лист Президенту Віктору Януковичу, в якому зазначено, що з початку його президентської каденції в Україні відбуваються наступи на незалежні ЗМІ і свободу слова.

"Ваша політика дволика і нечесна ... Ви і ваша команда, підкупивши частину виборців обіцянками швидкого поліпшення добробуту громадян, виявилися нездатними запропонувати суспільству осмислену соціально-орієнтовану економічну політику, яка б ефективно захищала все суспільство", - йдеться в листі.

Народний комітет захисту України також критикує нинішнього Главу держави за реформування судової системи, підписання "харківських угод", проголошення позаблокового статусу України.

Під відкритим листом Януковичу підписалися громадські та політичні діячі, а також письменники і поети, зокрема, Дмитро Павличко, Юрій Мушкетик, Левко Лук"яненко, В"ячеслав Брюховецький, Василь Шкляр, Борис Тарасюк.

Раніше свої підписи під документом відмовилися ставити Степан Хмара і Дмитро Стус.

Народний комітет захисту України було створено 10 травня 2010. Від імені Батьківщини установчий акт підписала Тимошенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Через Тимошенко нащадок Івана Франка відкликав свій підпис під листом до Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути