Ексклюзиви
вівторок, 27 листопада 2007 12:11

Через таємні внески генсек британських лейбористів подав у відставку

Генеральний секретар Лейбористської партії Великобританії Пітер Уотт подав у відставку після того, як стало відомо, що він знав і приховував особу крупного спонсора, який вніс до партійної каси 600 тисяч фунтів стерлінгів. За британським законом про політичні партії, усі внески понад 5 тисяч фунтів мають декларуватися, а в таємниці можуть триматися тільки ті позики, які надані на комерційних умовах під відсотки.

Бізнесмен Девід Абрахамс робив крупні внески на підтримку Лейбористської партії через підставних осіб із тим, щоб його власне ім"я залишилося в таємниці.

"Як генеральний секретар і зареєстрований скарбник я зобов"язаний повідомляти про пожертви в адресу партії згідно із законом про політичні партії, вибори і референдуми 2000 року", – говориться в розповсюдженій заяві Уотта.

Він визнав, що знав про схему, коли Абрахамс робив грошові "подарунки" бізнес-партнерам, які потім передавали їх у скарбницю лейбористів. При цьому Уотт вважав, що виконував свої зобов"язання з інформування колег і громадськості про такі внески. Пізніше було встановлено, що інформування з боку генерального секретаря було неповним.

"Як тільки я усвідомив помилку, я негайно повідомив співробітникам Національного виконавчого комітету (керівного органу партії). Я беру на себе повну відповідальність за зобов"язання з розкриття пожертв Лейбористської партії", – відзначив Уотт, подаючи прохання про відставку, повідомляє британський телеканал "Ськай ньюз".

Зараз ви читаєте новину «Через таємні внески генсек британських лейбористів подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути