вівторок, 20 травня 2008 10:04

Через щеплення від кору батьки дітей готують позови проти лікарів

Батьки дітей, яким напередодні були зроблені щеплення від кору і краснухи готують судові позови проти лікарів.

У лікарнях Донецька і Краматорська наразі все ще перебувають більше 90 людей після "злощасного" щеплення проти кору і краснухи. Серед них 87 дітей - учні 10-11 класів, повідомляє газета "Сегодня".

За даними прес-служби МНС, серед госпіталізованих - 81 дитина. Зокрема, в Донецьку в лікарнях перебуває 32 людей (зокрема 28 дітей), в Краматорську в результаті погіршення здоров"я до лікувальних установ потрапили 47 дітей, в Маріуполі - 3 дитина, в Шахтарську - 2 людини (з них 1 дитина). Крім того, в районі Селідова госпіталізовано 3 людини, в Мар"їнському районі - 3 дитина і в Першотравневому районі - 1 дитина.

За даними газети, сьогодні буде виписано 12 школярів. Завідувачка обласним відділенням дитячої гематології в дитячому онкогемотологічному центрі в Донецьку Катерина Вільчевська заявила, що "останні результати показали, що аналізи у них вже практично в нормі - чого не можна було сказати на момент приїзду школярів".

Мама одного з школярів Краматорська Ірина Міщенко заявила, що "вакцинація була проведена без відома батьків".

"Як могли колоти щеплення, якщо ці медики не знали історії хвороб наших дітей? - зазначила вона. - Про суму компенсації казати зарано. Але те, що ми подамо до суду – факт".

Повідомляється, що була порушена кримінальна справа за фактом гибелі після щеплення 17-ти літнього Антона Тищенка з Краматорська. Справа знаходиться на особистому контролі Генпрокурора України Олександра Медведька. В рамках справи ведеться перевірка того, яким чином вакцина потрапила до України і як вона використовувалася.

Нагадаємо, що 12 травня в школі Я10 Краматорська Донецької області після щеплення (в рамках прищепної кампанії проти кору і краснухи) помер учень 11 класу. В той самий час медики не пов"язують загибель 17-річного школяра з Краматорська з якістю вакцини проти кору і краснухи.

Проте, розпорядженням міністра охорони здоров"я України Василя Князевича вакцинація проти кору в Україні припинена. Міністерство охорони здоров"я наказало вилучити нещасливу вакцину з обігу, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Через щеплення від кору батьки дітей готують позови проти лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути