вівторок, 05 лютого 2008 10:24

Через повінь у Болівії загинуло 48 осіб

 Повені у Болівії, викликані безперервними зливами, забрали життя 48 осіб. Число потерпілих досягло 33 тисяч сімей. Про це повідомило у понеділок міністерство оборони південноамериканської республіки. Уряд вивчає питання про те, щоб оголосити територію Болівії зоною стихійного лиха. Влада вже ввела у країні режим надзвичайної ситуації і звернулися по допомогу до міжнародного співтовариства. Аргентина, Бразилія, Венесуела, Перу, Чилі і Японія відгукнулися на заклик, направивши тонни продовольства і предметів першої необхідності, а також бригади рятувальників на вертольотах. У країні існує небезпека спалаху небезпечних захворювань, таких як малярія, жовта лихоманка і денге. Медики роблять все можливе, щоб не допустити виникнення епідемії.

Тим часом, повені охопили також і сусідню Аргентину, де вже понад 15 тисяч жителів на півночі країни були вимушені залишити свої будинки, повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Винуватцем розгулу стихії у регіоні став природний феномен Ла-Нінья, що є аномальним пониженням температури води у східній частині Тихого океану. Він прийшов на зміну своєму "антиподу" - теплому перебігу Ель-Ніньо. Обидва вони - лише різні стадії одного явища, яке призводить до лих - засух або затяжних злив, що призводять до повеней.

Так, з січня по березень минулого року повені забрали життя 56 осіб. Число потерпілих досягло тоді 600 тис осіб. Завданий збиток оцінювався у півмільйона доларів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Через повінь у Болівії загинуло 48 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути