вівторок, 29 вересня 2009 12:48

Через обвалення на шахті в Луганській області травмовано трьох гірників

Через обвалення на шахті в Луганській області травмовано трьох гірників

У с.Георгіївка Лутугинського району Луганської обл. на шахті "Лутугинська" ДП "Луганськвугілля" травмовано троє гірників. Про це інформує Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Повідомляється, що гірники травмовані внаслідок обвалення породи на горизонті 568 м в тупиковому виробленні. З травмами різного ступеня важкості гірники були госпіталізовані.

Причина аварії встановлюється. Пошуково-рятувальні роботи вели підрозділи Державної воєнізованої служби рятувальника Мінвуглепрому.

Нагадаємо, попередній інцидент на шахті в Луганській обл. стався 4 вересня ц.р. Тоді на шахті імені "Ізвєстій" в результаті пожежі було евакуйовано 98 гірників. Пожежа виникла на горизонті 295 м, за ізольованою гіпсобетонною перемичкою.

Проблема безпеки на підприємствах вугільної промисловості останнім часом неодноразово піднімалася і урядом, і Президентом України.

Так, за інформацією Президента України Віктора Ющенка, в Україні за 7 місяців 2009 р. загинули 112 шахтарів.

За його словами, в поточному році на вугільних підприємствах, підлеглих Міністерству вугільної промисловості, стався 81 випадок виробничого травматизму зі смертельними наслідками, що вже перевищило торішній рівень.

У свою чергу уряд заявив про намір забезпечити фінансування програми по технічному переоснащенню всіх шахт України на безпечну систему УТАС (уніфікована телекомунікаційна система диспетчерського контролю і автоматизованого управління гірськими машинами і технологічними комплексами) до середини наступного року.

За матеріалом РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Через обвалення на шахті в Луганській області травмовано трьох гірників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути