четвер, 22 листопада 2007 10:47

Через халатність втрачені дані 25 млн британців

У Великій Британії розгорівся гучний скандал. Після двох тижнів відмовчування уряд визнав, що у результаті халатності податкової і митної служби були втрачені персональні дані 25 млн британців.

Пропажа сталася у процесі пересилки з британської податкової і митної служби (HMRC) у національне аудиторське управління двох дисків з даними на одержувачів дитячої допомоги, яка у Великій Британії надається підліткам до 16 років незалежно від доходів їх сімей.

У цілому база даних, в яку входили не тільки імена і адреси дітей і їх батьків, а й номери страховок і банківських рахунків, охоплює 25 млн осіб, тобто трохи менше половини населення Великої Британії. Всупереч правилам диски з конфіденційною інформацією були відправлені не замовленим, а простим листом. Але найбільше багатьох британців обурив той факт, що втрата сталася ще два тижні тому, проте влада зважилася зізнатися у всьому лише цього тижня. Першим розплатився за те, що сталося,  глава податкової і митної служби Пол Грей, що подав в понеділок у відставку.

Повідомити ж про скандал широкій громадськості доручили голові британського казначейства Алістеру Дарлінгу, в чиєму підпорядкуванні знаходиться HMRC. Він приніс британським громадянам "тисячу вибачень" і закликав не панікувати, але, про всяк випадок, порадив співгромадянам ретельно стежити за всіма трансакціями на своїх рахунках, повідомляє Коммерсант.ru.

Зараз ви читаєте новину «Через халатність втрачені дані 25 млн британців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути