четвер, 06 грудня 2007 20:26

Цементний завод хочуть будувати шість компаній

30 листопада і 1 грудня в Чернігові відбувся міжнародний інвестиційний форум. На ньому губернатор області Володимир Хоменко повідомив, що Новгород-Сіверським родовищем крейди зацікавилися шість-сім інвесторів.

— Усі вони — світові виробники цементу. Обиратимемо кращого, — каже Володимир Хоменко, 48 років. — Звертатимемо увагу на екологічну та соціальну складові, вплив на супутні сфери життя — будівництво житла, дитсадків, розвозку робітників. Проаналізуємо, як залізниця впорається з потоком товару, що вироблятиметься. Ми не маємо права на помилку. Це орендаря в сільському господарстві можна змінити на іншого, якщо він платить не такий відсоток. Будівництво заводу — інша справа.

Першим про намір будувати цементний завод у Новгороді-Сіверському на Чернігівщині торік заявила ліванська компанія  "Сімент-Україна". Проект активно підтримував попередній губернатор Чернігівщини Микола Лаврик. Але Чернігівська облрада  так і не виділила ліванцям землі під будівництво.

Зараз ви читаєте новину «Цементний завод хочуть будувати шість компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути