пʼятниця, 09 березня 2018 15:11

Чим займався Володимир Рубан

Чим займався Володимир Рубан
Рубан висловлював проросійські позиції і був пов'язаний із партією Медведчука. Фото: "РБК-Украина"

У 2004 році майбутній лідер "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан займався поліграфічно-видавничою діяльністю.

Його видання формували проросійські позиції в літературній і освітній сферах. У 2008 році підприємство Рубана "Поліграфічний центр "Київська Русь" разом із громадянином РФ Олександром Дроздовим створили ТОВ "Відкритий руський університет ім. М. І. Костомарова". Дроздов був офіцером зовнішньої розвідки КДБ СРСР. З 1990 року – у відставці у званні підполковника КДБ СРСР.

В освітніх закладах Донбасу протягом 2008-2010 років впровадили шкільні підручники "Страноведение. Россия" та посібники для перекваліфікації вчителів "Воссоединение Руси". Їх друкували у видавництві Рубана "Київська Русь", повідомляє "Новинарня".

З початку 2013 року Рубан став учасником руху Віктора Медведчука "Український вибір".

Володимир Рубан очолив ГО "Офіцерський корпус" у травні 2014 року. З власної ініціативи організація звільняла заручників ЛДНР.

Сам Рубан висловлювався на підтримку бойовиків. Звинувачував ЗСУ в обстрілі житлових кварталів чи у тому, що саме Київ затягує переговори по звільненню заручників. За відкритими даними у 2014-2016 років фіксувалась підвищена активність російських та проросійських ЗМІ з популяризації Рубана. Він давав російським сайтам інтерв'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рубану обрали запобіжний захід

До 6 грудня 2013 року "Офіцерський корпус" постійно виступав проти євроінтерграції України але в цей день організація вступила до Самооборони Майдану.

Люди, задіяні в процесі обміну полоненими заявляли, що "Офіцерський корпус" зриває переговори і заробляє на обміні. Пізніше Рубана усунули з переговорів.

Тоді він ініціював мітингів родичів військовополонених під стінами Верховної Ради. У лютому 2015 року Рубан зареєстрував політичну партію "Офіцерський корпус", в жовтні партія взяла активну участь в місцевих виборах.

Правоохоронці затримали лідера Центру звільнення полонених "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана, коли він намагався в'їхати з контрольованої бойовиками території так званої "ДНР" на підконтрольну Україні територію.

Зараз ви читаєте новину «Чим займався Володимир Рубан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути