Ексклюзиви
вівторок, 03 липня 2007 16:39

Чехія розмістить радар ПРО США біля Праги

Уряд Чехії вирішив розмістити радар протиракетної оборони (ПРО) США у населеного пункту Мішов в 90 кілометрах на південний захід від Праги, повідомив журналістів після засідання Ради безпеки країни прес-секретар з питань розміщення радара ПРО Томаш Клваня.

За його словами, розташування радара американської системи протиракетної оборони за два кілометри від Мішова в безпосередній близькості від військового полігону Брди є найкращим з погляду військової і політичної безпеки.

Остаточне рішення про розміщення американського радара повинен прийняти чеський парламент. Парламентська опозиція вимагає проведення загальнонаціонального референдуму з даного питання.

Сполучені Штати розглядають можливість розміщення деяких об"єктів ПРО в Польщі або Чехії. Плани США припускають розміщення десяти ракет-перехоплювачів на території Польщі, а радарів системи ПРО - в Чеській республіці.

Перша з десяти ракет-перехоплювачів американської системи ПРО може бути поставлена на бойове чергування в Європі вже до 2011 року, повномасштабне розгортання всіх десяти ракет може бути завершене до 2013 року.

Як стверджують США, вони створюють систему ПРО для захисту від передбачуваного ракетного нападу з боку держав так званої "осі зла". До цих держав Вашингтон зараховує, зокрема, Північну Корею і Іран, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Чехія розмістить радар ПРО США біля Праги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути