вівторок, 07 серпня 2007 14:23

Чеченські музиканти попросили політичного притулку у Фінляндії

Декілька музикантів із Чечні попросили у влади Фінляндії політичного притулку. Як повідомив фінський журналіст Мікаель Сторше, який був присутній у поліцейській ділянці під час подачі прохання, це учасники жіночої фольклорної групи "Жовхар", які приїхали 5 серпня до Фінляндії на гастролі.

Усього у Фінляндії хочуть залишитися 18 осіб - 11 дорослих членів групи "Жовхар" і семеро дітей. У офіційні органи, які ухвалюють рішення про надання притулку, папери поки не поступили.

Міністр культури Чеченської республіки Дікалу Музакаєв заявив, що ансамбль "Жовхар" у даний час знаходиться в Грізному і щодня дає концерти. Ніхто з його учасників, за словами міністра, притулку за кордоном не просив.

Місяць тому до нього звернулися чотири дівчини і двоє молодих людей із "Жовхара" з проханням оформити їм відрядження до Фінляндії. Проте дозволу на організацію гастролей у Фінляндії вони від міністерства культури республіки не отримали, після чого написали заяви про звільнення, здали державне майно і отримали повний розрахунок. "Тепер вони не мають жодного відношення до ансамблю "Жовхар", - повідомив міністр, повідомляє Лента.ру.

 

Зараз ви читаєте новину «Чеченські музиканти попросили політичного притулку у Фінляндії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути