Ексклюзиви
четвер, 27 березня 2008 08:36

Чавес підтримав ідею створення південноамериканського аналога НАТО

Президент Венесуели Уго Чавес підтримує ідею створення Ради оборони Південної Америки - організації, подібній НАТО, повідомляє аргентинський телеканал C5n.

За словами венесуельського лідера, які цитує телеканал, це дозволить регіону ефективно захищатися від "імперіалізму, неоімперіалізму і превентивних війн".

Після прибуття в північно-східне місто Бразилії Ресіфе, де у Чавеса намічена зустріч з президентом країни Луісом Інасіо Лулой та Сілва, лідер Венесуели висловився за створення Ради (аналога НАТО).

На його думку, це дозволить здійснити задум Визволителя Америки Симона Болівара, який планував створити Південноатлантичний альянс не тільки економічний, але і політичний і військовий.

Створення Ради оборони Південної Америки було запропоноване вперше президентом Бразилії цього місяця після того, як спалахнула політична криза між Колумбією і Еквадором, що загрожувала перерости у військовий конфлікт в регіоні, повідомляє РIА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Чавес підтримав ідею створення південноамериканського аналога НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути