Ексклюзиви
понеділок, 05 березня 2007 10:10

Чавес назвав зама Кондолізи Райс "найманим вбивцею"

Президент Венесуели Уго Чавес в своєму традиційному недільному інтерв"ю знову звернув увагу на призначення колишнього директора національної розвідки США Джона Негропонте першим заступником держсекретаря США.

Чавес назвав його "військовим злочинцем і найманим вбивцею". За словами венесуельського лідера, будучи послом США в Гондурасі, Негропонте особисто брав участь в озброєнні нікарагуанських бандформувань.

Він нібито був замішаний в скандалі "Іран-Контрас", коли ЦРУ посприяло організації операції з продажу крупних партій колумбійського кокаїну, на виручку від якої фінансувалися загони "Контрас", що воювали з сандіністським урядом Нікарагуа.

Чавес також розповів, що його спецслужби мають у своєму розпорядженні інформацію про можливі спроби збити президентський літак, встановити автомобіль, начинений вибухівкою, на шляху проходження президентського кортежу та інші варіантів фізичного усунення глави держави.

Президент Венесуели навів кілька прикладів невдалих спроб замахів, у які було залучено колишнє керівництво Адміністративного департаменту безпеки Колумбії, пов"язане з правоекстремістськими озброєними угрупуваннями. На минулому тижні по звинуваченню у зв"язках з правими екстремістами екс-главу АДБ затримала колумбійська влада, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Чавес назвав зама Кондолізи Райс "найманим вбивцею"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути