вівторок, 27 березня 2007 08:20

Чавес дасть Лукашенко нафту в обмін на трактори і тушонку

Уго Чавес виділить Білорусії нафтоносні зони з розвиненою інфраструктурою, на яких можна здобувати до двох мільйонів тонн нафти в рік. Про це президент Венесуели заявив в ході переговорів з держсекретарем Ради Безпеки Республіки Білорусь Віктором Шейманом.

В результаті переговорів, які проходили в Каракасі з 19 по 25 березня, дві держави підписали 22 угоди у сфері політичної, торговельно-економічної, військової та військово-технічної співпраці. Зокрема, домовилися про створення низки спільних підприємств і складальних виробництв, постачання до Венесуели продукції автомобільного і тракторного заводів Мінська, молочного устаткування і сільськогосподарської техніки.

Крім того, Білорусія налагодить постачання до Латинської Америки продуктів харчування. Як заявив замміністра сільського господарства Василь Павловський, що брав участь в переговорах, в даний час у Венесуелі створюється державний резерв продовольчих ресурсів, тому там особливо зацікавлені в постачанні згущеного молока, м"ясної тушонки і сухого молока.

У поточному році парламент Венесуели ратифікував угоду про військово-технічну співпрацю з Білорусією, що передбачає постачання білоруською стороною озброєння для сухопутних сил, військової авіації і ППО, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Чавес дасть Лукашенко нафту в обмін на трактори і тушонку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути