Ексклюзиви
середа, 13 червня 2007 17:45

Бушу не дозволять замінити боєголовку

Як повідомляє "Військово-промисловий кур"єр", комітет з асигнувань Палати представників Конгресу США відхилив бюджетний запит адміністрації Джорджа Буша на створення ядерної боєголовки нового покоління. Це рішення було закріплене в законопроекті про фінансування в 2008 р. енергетичних програм.
 
Адміністрація Дж. Буша просила на програму по створенню нової ядерної боєголовки 88 млн. доларів. Передбачалося, що новий боєзаряд повинен бути готовим до установки на ракетах "Трайдент" до 2012 р. На думку членів комітету, розробка нової боєголовки направить невірний сигнал світовій спільноті в області ядерного нерозповсюдження. Вони також вважають, що перш ніж приступати до створення нових боєзарядів, повинна бути підготовлена "широкомасштабна стратегія в області ядерних озброєнь", направлена на трансформацію і скорочення арсеналів.
 
В цілому комітет з асигнувань урізував бюджетний запит Білого дому на різні програми в області ядерних озброєнь на 632 млн. доларів. Проте, ще попереду тривалий процес узгодження бюджету, і республіканська адміністрація напевно спробує відновити хоч би частину урізаних грошей.
 
Джордж Буш добивається від Конгресу США виділення коштів на реалізацію програми створення "надійних боєголовок". Її висунуто в 2005 р. Національне управління ядерної безпеки при Міністерстві енергетики, стверджуючи, що країні потрібні ядерні боєголовки "надійніші і безпечніші при зберіганні, виготовлені з використанням технологій, які дозволять не вдаватися до відновлення ядерних випробувань".

На початку року Рада з ядерних озброєнь схвалила конструкцію наступного покоління боєголовок, запропоновану Ліверморською лабораторією ім. Лоуренса. www.cnews.ru
Зараз ви читаєте новину «Бушу не дозволять замінити боєголовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути