Ексклюзиви
середа, 30 травня 2007 08:49

Буш визначився з наступником глави Всесвітнього банку

Джордж Буш вирішив висунути кандидатуру колишнього заступника держсекретаря США Роберта Целліка (Robert Zoellick) на пост президента Всесвітнього банку, повідомляє AFP. За даними джерел в адміністрації Буша, офіційно про висунення кандидатури Целліка президент оголосить пізніше в середу.

53-річний Роберт Целлік раніше займав пост торгового представника США і заручився широкими зв"язками в Європі, Китаї, Латинської Америки і Африці. У 2005-2006 роках він був заступником Кондолізи Райс.

Нинішній глава Всесвітнього банку Пол Вулфовіц йде 30 червня у вимушену відставку. Причиною цьому послужив скандал з його коханкою, якій він склав протекцію в банку і необґрунтовано підвищив зарплату. Для розслідування цього випадку було створено спеціальну комісію. У результаті члени комісії прийшли до висновку, що Вулфовіц порушив внутрішній етичний кодекс банку і рекомендували раді директорів установи звільнити його.

За традицією кандидатуру президента Всесвітнього банку вносять США. Раніше Буш вже заявив, що хотів би бачити на цій посаді американського громадянина. Для затвердження кандидатура глави банку повинна бути схвалена радою директорів, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Буш визначився з наступником глави Всесвітнього банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути