Ексклюзиви
четвер, 03 квітня 2008 10:01

Буш "похоронив" Нельсона Манделу

Після саміту НАТО в Бухаресті Білому дому в черговий раз довелося поставити попереджуючі про помилки позначки в офіційній стенограмі мови президента США, повідомляє газета TheWashington Post.

За даними видання, Буш, зокрема, помилився, торкнувшись теми приєднання України і Грузії до Плану дій з членства в НАТО (ПДЧ).

"Запрошення їх в МАТО - в План дій з членства - пошле сигнал їх громадянам про те, що якщо вони продовжать йти по шляху демократії і реформ, вони будуть запрошені в інститути Європи", - сказав президент США.

Текст в оригіналі: Welcomingthem intothe MATO [sic] - intothe MembershipAction Planwould send а signal totheir citizensthat ifthey continueon thepath todemocracy andreform theywill bewelcomed intothe institutionsof Europe.

Він також закликав покінчити з "битвою" усередині НАТО. "Наш альянс повинен зберігати свою рішучість і закінчити битву в НАТО", - заявив Буш. Що мав на увазі Буш, можна тільки здогадуватися.

Проте на обмовках справа не закінчилася. Після цього виступу під час спільної прес-конференції з президентом Румунії Трайяном Басеску Буш, відповівши на заданий ним останнє питання, забув дати можливість відповісти на нього румунському лідерові і почав вже йти.

Але Басеску скривджено зупинив колегу: "Один момент", - попросив президент Румунії. "У Вас, що є...?", - перепитав Буш. "Один момент", - повторив Басеску.

Із словами "він ще не закінчив" Бушу довелося повернутися до свого подіуму і дочекатися, поки президент Румунії не відповість на останнє питання.

Останній із зареєстрованих "бушизмів" полягає в тому, що президент США мимоволі "поховав" свого колишнього колегу з Південної Африки Нельсона Манделу. Буш 20 вересня в своїй промові, вимовленій у Вашингтоні про ситуацію в Іраку, заявив буквально наступне: "Я чув, що хтось сказав: "Ну і де ж Мандела?" Так Мандела мертвий. Тому що Саддам Хусейн убив всіх Мандел". Представник Нельсона Мандели заявив південноафриканській газеті TheMail andGuardian, що пан Мандела живий і здоровий, відпочиваючи в своєму будинку в Йоханнесбурзі. В оточенні Мандели зрозуміли заяву Буша так: він говорив про тих іракців, які могли б, подібно до Нельсону Манделі в ПАР, забезпечити вирішення міжетнічних конфліктів в країні, повідомляє Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Буш "похоронив" Нельсона Манделу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути