пʼятниця, 15 червня 2007 13:56

Буш продовжив санкції проти Лукашенка і його оточення

Президент США Джордж Буш продовжив на рік односторонні санкції проти білоруського лідера Олександра Лукашенка і дев"яти інших чиновників з Білорусії.

Підписавши відповідне розпорядження, Буш залишив в силі заборону на доступ до власності цих осіб, що знаходиться в американській юрисдикції. Як мовиться в листі президента до Конгресу, "дії і політика деяких білоруських керівників продовжують створювати надзвичайну загрозу національній безпеці і зовнішній політиці США".

Як приклад подібних дій Буш привів "підрив демократичних процесів або інститутів", порушення прав людини у вигляді політичних репресій, включаючи затримання і зникнення, а також корупцію влади. 5 червня американський президент, виступаючи в Празі, призвав "негайно і безумовно" звільнити дисидентів у всіх країнах, у тому числі і в Білорусії.

Американські активи Олександра Лукашенка і інших білоруських керівників були заморожені 16 червня 2006 року, Євросоюз ввів аналогічні санкції і заборонив їм в"їзд ще раніше - в кінці березня 2006 року. У березні 2007 керівництво ЄС оголосило про продовження санкцій до 10 квітня 2008 року. Сам президент стверджує, що у нього немає власності за кордоном, передає в четвер увечері агентство France Presse.

Зараз ви читаєте новину «Буш продовжив санкції проти Лукашенка і його оточення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути