вівторок, 20 травня 2008 12:16

Буш погодився тимчасово припинити поповнення нафтового резерву

Президент США Джордж Буш підписав документ, який припиняє постачання нафти в державний резерв країни на другу половину 2008 року, повідомляє агентство FrancePresse. Вирішення президента стосується 13 мільйонів баррелів нафти.

При цьому в Білому Домі відзначили, що не вірять в те, що відмова від поповнення запасу позитивно позначиться на динаміці цін на енергоресурси в країні. Раніше Буш наполягав на поповненні держрезерву, вимагаючи від Конгресу вирішити добування нафти в заповідних зонах на Алясці.

Раніше верхня палата Конгресу США проголосувала за тимчасове припинення постачань нафти в державний резерв, вирішивши, що не варто продовжувати нарощувати запаси нафти при високих цінах на паливо. Законодавці вважають, що якщо пустити цю нафту в продаж, то зростання цін на енергоносії можна буде стримати.

Недоторканний запас нафти в США був створений в 1970-х роках. Зараз підземні резервуари заповнені на 97 відсотків і містять 701 мільйон баррелів нафти, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Буш погодився тимчасово припинити поповнення нафтового резерву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути