пʼятниця, 04 травня 2007 13:25

Бродячих собак масово закопують живцем

У Чернігові спеціальна служба "вирішує" проблему безпритульних собак дуже просто – стріляючи в них паралізуючим уколом, відвозячи їх за місто та живцем закопуючи в яму.

Там вони довго вмирають від задухи, що підтвердив розтин. У всіх собак з носа та вух тече кров, що також свідчить про жорстоку, мученицьку смерть. Крім того, є свідчення, що іноді перед тим, як закопати собак, їх б"ють палицями. При цьому собаки залишаються при тямі, однак не в змозі поворухнутися.

Все це є порушенням Закону про захист тварин від жорстокого поводження. Згідно з ним, виловлені тварини протягом 7 днів мають перебувати у притулку, що дає шанс господарям знайти загублених тварин. Найголовніше ж, що, згідно з законом, після цього періоду евтаназія тварини має відбуватися безболісно.

Крім того, невідомо, де зникає відповідний препарат, який спеціальна служба має використовувати для евтаназії. Але ж, як сказано в законі, вирішувати її мають гуманно – завдяки масовій стерилізації та спорудженню притулків, а не садистському вбивству собак.

В місті почався відповідний судовий процес, із ситуацією ознайомлений мер Чернігова. Проте й досі страшний могильник щодня поповнюється новими жертвами, передає "Високий вал".
Зараз ви читаєте новину «Бродячих собак масово закопують живцем ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути