Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2007 14:11

Британським лікарям заборонять займатися сексом з пацієнтами

Інтимні відносини з колишніми пацієнтами будуть заборонені для британських лікарів і медсестер, за винятком тих випадків, коли їх контакт з хворим при виконання своїх професійних обов"язків був мінімальним. За інформацією журналу Nursing Standard, відповідний законопроект буде представлений на розгляд уряду Великобританії в червні.

Попередній проект нових правил поведінки медпрацівників був опублікований минулого тижня Радою з вдосконалення нагляду за системою охорони (CHRE) здоров"я – державною службою, яка керує діяльністю Генеральної медичної ради, Ради у справах медсестер і акушерок, а також ще семи наглядових відомств.

У 22-сторінковому документі також перераховуються найбільш яскраві приклади неприйнятної поведінки медиків відносно хворих, зафіксовані останніми роками. Зокрема, в нім згадується справа двох йоркширських психіатрів, викритих в згвалтуваннях пацієнтів своєї клініки.

Єдиним способом уникнути повторення подібного в майбутньому є встановлення "чіткої сексуальної межі" між професійними медиками і їх клієнтами, вважають автори документа. На їх думку, згода хворого у жодному випадку не є достатньою підставою для дій сексуального характеру відносно нього з боку медпрацівника.

Нові правила також рекомендують медикам, що запідозрили своїх колег в негідній поведінці, негайно ставити в популярність працедавців і наглядові інстанції, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Британським лікарям заборонять займатися сексом з пацієнтами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути