вівторок, 18 вересня 2007 11:06

Британський фонд Northern Rock втратив третину вартості за кілька годин

Фонд Norhtern Roch, який посідає п"яте місце у Великобританії за об"ємом виданих іпотечних кредитів, втратив 17 вересня з моменту відкриття торгів на Лондонській фондовій біржі більш 30 відсотків своєї вартості. Акції одного з лідерів іпотечного ринку країни впали до семирічного мінімуму, повідомляє агентство Bloomberg. Це падіння продовжило тенденцію, що склалася в п"ятницю, 14 вересня. Тоді Northern Rock подешевшав на 32 відсотки. Фонд втратив за рік три чверті своєї вартості, і зараз його активи оцінюються в 1,2 мільярда фунтів стерлінгів (2,4 мільярда доларів).

Акції компанії стали різко падати в ціні після того, як вкладники стали в масовому порядку забирати свої накопичення з рахунків у фонді. За інформацією The Guardian, 14 і 15 вересня клієнти банку вилучили близько 2 мільярдів фунтів стерлінгів (4 мільярди доларів) зі своїх рахунків.

14 вересня керівництво фонду звернулося до Банку Англії з проханням допомогти розрахуватися зі всіма вкладниками, додавши Nothern Rock ліквідності, повідомляє Lenta.ru.

 

Зараз ви читаєте новину «Британський фонд Northern Rock втратив третину вартості за кілька годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути