Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2007 16:19

Британських військових пілотів готують до кар"єри камікадзе

Високопоставлений офіцер британських ВПС запитав льотчиків-винищувачів, чи готові вони виконати наказ пожертвувати своїм життям, якби це було необхідно, щоб знищити терористів. Газета The Sun пише: віце-маршал авіації Девід Уокер (David Walker) під час навчань наставляв пілотів, що вони повинні бути готові до ролі смертників у разі "гіршого сценарію", якщо терористів не можна буде зупинити іншим способом.

– Як ви вважаєте, чи буде це виправдано, якщо я накажу вам направити ваш літак в землю, щоб знищити транспортний засіб, керований бойовиком Талібану або "Аль-Каїди"? – запитав віце-маршал.

У міністерстві оборони Великобританії підтвердили факт присутності на навчаннях Девіда Уокера, проте підкреслили, що поставлене пілотам запитання було гіпотетичним. Передбачалося, що він спровокує думки про те, як би вони вчинили в ситуації смертельної небезпеки. "Віце-маршал Уокер не говорив, що накаже своїм підлеглим виконувати місію смертників", – йдеться в офіційній заяві міністерства оборони.

Офіцери британських ВПС назвали заяви Уокера "повним безумством". Один з них відзначив, що ідея навмисного самогубства "огидна", інший резюмував: "Після Вас, сер", –пояснивши, що готовий виконати подібний наказ, але тільки якщо віце-маршал покаже йому приклад. На думку ще одного неназваного військового, подібні заяви припускають, що командир уповноважений віддати наказ про атаку камікадзе, тобто свідомо відправити підлеглого на смерть, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Британських військових пілотів готують до кар"єри камікадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути