Ексклюзиви
пʼятниця, 07 листопада 2008 13:02

Британські війська покинуть Ірак до середини 2009 року

Британські війська повністю покинуть Ірак до середини 2009 року, повідомляє телеканал SkyNews з посиланням на свого кореспондента в Басрі Стюарта Ремсі (Stuart Ramsay).

Зараз йдуть переговори між прем"єр-міністром Британії Гордоном Брауном і іракським керівництвом.

Остаточне рішення з питання про виведення британського контингенту, розквартированого на півдні Іраку біля нафтової столиці країни Басри, повинно бути винесено до Різдва.

У вересні 2007 року британці вже передали контроль над Басрою іракським силам безпеки, покинули місто, влаштувавшись на аеродромі в його околицях.

Нагадаємо, що в кінці 2008 року закінчується мандат ООН, виданий збройним силам міжнародної коаліції на присутність в Іраку.

США і уряд Нурі Аль-Маліки ведуть переговори про укладення двосторонньої угоди про безпеку, яка встановлює окремі терміни для виведення американських військ. Раніше планувалося, що вони повинні покинути країну до 2011 року. При цьому в Іраку повинні залишитися декілька військових баз США.

Тим часом після того, як спецназ США в кінці жовтня провів в Сирії спецоперацію, жертвами якої, за деякими даними, стали вісім мирних жителів, уряд Іраку заявив про намір переглянути ряд положень угоди про безпеку. Офіційні іракські особи відзначили, що не потерплять, щоб їх країна перетворювалася на плацдарм для нападу на сусідні держави.

Зараз ви читаєте новину «Британські війська покинуть Ірак до середини 2009 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути