Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2007 13:51

Британські війська йдуть з Північної Ірландії

 Вночі з 31 липня на 1 серпня офіційно завершується операція британської армії у Північній Ірландії, що продовжувалася 38 років, повідомляється на сайті ВВС News. Весь цей час військовий контингент допомагав місцевій поліції забезпечувати порядок у регіоні. У кампанії взяли участь в цілому більше 300 тисяч військових.

Основні сили британської армії вже залишили ірландські території, там залишився лише п"ятитисячний гарнізон. Тепер питаннями внутрішньої безпеки займатиметься тільки місцева поліція. Генерал Нік Паркер (Nick Parker), глава британських військ у Північній Ірландії, вважає, що проведена операція допомогла створити умови для політичного врегулювання у регіоні.

Британські війська були введені у Північну Ірландію в серпні 1969 року після запеклих зіткнень між католиками і протестантами. Тоді представники командування були упевнені, що операція триватиме кілька тижнів. За весь час перебування у Північній Ірландії британська армія втратила убитими 763 людини.

Нагадаємо, у травні 2007 року у Північній Ірландії закінчилося пряме правління уряду Великої Британії. Після п"ятирічної перерви ірландцям було повернено самоврядування, передає Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «Британські війська йдуть з Північної Ірландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути