Ексклюзиви
пʼятниця, 29 лютого 2008 14:50

Британські науковці розпочали тестування силіконової матки

У Британії біомедична компанія CARE Fertility почала тестування силіконової матки, яку використовуватимуть для екстракорпорального запліднення (ЕКЗ).

Нова матка, за словами медиків, дозволить покращити життєздатність ембріонів і підвищить шанси на успішне зачаття дитини.

Пристрій є перфорованою силіконовою капсулою завдовжки п"ять міліметрів, куди поміщатиметься ембріон з пробірки. Після цього силіконова матка трансплантується в матку пацієнтки і закріплюється за допомогою гнучкого дроту і нитки, кінці якої виводяться в шийку матки.

Після кількох днів капсула витягується назовні, розкривається, і фахівці проводять відбір найбільш якісних ембріонів для подальшої трансплантації у матку пацієнтки.

В даний час ембріони для ЕКЗ вирощуються в пробірці в лабораторії. При цьому кожні кілька годин фахівці проводять заміну живильного середовища для ембріона. Тому медики вважають, що застосування нової силіконової матки дозволить вирощувати ембріони в умовах, наближених до природних, що значно покращить їхні шанси на виживання, і знизить ризик ускладнень для жінок, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Британські науковці розпочали тестування силіконової матки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути