понеділок, 19 травня 2008 09:52

Британські іудеї-реформісти почали називати бога в середньому роді

У новому молитвенику для британських іудеїв, опублікованому Рухом за реформування іудаїзму, бога називають в середньому роді, пише 19 травня TheTimes.

Окрім цього, біблейським жінкам, таким як Сара і Рахіль, приділено в новій книзі стільки ж уваги, скільки і чоловікам. Одночасно з виходом молитвеника були опубліковані результати проведеного організацією опитування, які свідчать про те, що менше половини населення Великобританії вважає, що бог чоловічої статі. Серед християн частка тих, що дотримуються такої думки зростає до 75 відсотків.

Шість з десяти британців упевнені, що релігія дискримінує за статевою ознакою, проте, двоє з трьох вважають, що в сучасному житті є місце для віри. Всього один із ста британців вважає, що бог жіночої статі, але шість з десяти не упевнені, що правильно називати бога "він".

У Рух за реформування іудаїзму залучено близько 75 тисяч з 300 тисяч британських іудеїв. Ця гілка іудаїзму є ліберальнішою, ніж ортодоксальний іудаїзм. Зокрема, реформатори терпимо відносяться до гомосексуалізму, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Британські іудеї-реформісти почали називати бога в середньому роді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути