Ексклюзиви
понеділок, 03 березня 2008 11:23

Британські антропологи відновили справжній вигляд Баха

Шотландські антропологи відновили справжній образ знаменитого німецького композитора Іоганна Себастьяна Баха - це був міцний кремезний чоловік зі світлим волоссям.

Команда вчених університету міста Данді під керівництвом антрополога Керолін Уїлкінсон працювала над відтворенням образа композитора, використовуючи фрагменти його кістяка й комп"ютерне моделювання.

Новий зовнішній вигляд Баха, зображення якого буде представлене в березні в музеї композитора в його рідному місті Айзенах, цілком відповідає очікуванням фахівців.

"Ми знаємо, що він був міцним чоловіком - танцював, стукав ногами, коли грав і співав. Він був дуже енергійною людиною - реконструкція дозволяє це побачити", - сказав керівник музею в Айзенахе Йорг Хансен.

За його словами, в XVІІІ столітті Баха (1685-1750) зображували по-різному.

"Для більшості Бах - це старий чоловік у перуці, це стилізований образ, у нас немає його реалістичного портрета", - говорить Хансен.

Рештки Баха були вивчені в 1894 році й вперше використовувалися для створення його погруддя в 1908 році. Однак скульптори, насамперед, ґрунтувалися на портреті композитора, що, за словами сучасних критиків, виконаний настільки неточно, що цілком міг би бути портретом іншого композитора - Генделя, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Британські антропологи відновили справжній вигляд Баха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути