вівторок, 08 січня 2008 15:11

Британська влада запропонувала легалізувати копіювання CD

Британський уряд запропонував легалізувати копіювання музики з компакт-дисків на комп"ютер. В даний час цей процес, який здійснюють мільйони британців для перенесення купленої музики в mp3-плеєри, порушує норми законодавства про інтелектуальну власність.

Лорд Трісмен, міністр з інтелектуальної власності, заявив, що закон повинен йти в ногу з часом. Представники звукозаписних компаній і їхніх асоціацій стримано схвалили пропозицію властей.

Законопроект, громадське обговорення якого завершиться 8 квітня, вирішує копіювання тільки для особистого використання. Створення декількох копій і роздача через файлообмінні мережі, як і раніше, заборонені.

Це не перша ініціатива британських властей в області інтелектуальної власності за останній місяць. В кінці 2007 року британські власті попросили інтернет-провайдерів не допустити викачування незаконних копій фільмів. Тим самим уряд підтримав кіностудії, що вимагали відключати від Мережі користувачів, що викачують піратську продукцію. Аналогічні заходи у Франції вже схвалив президент Ніколя Саркозі, передає ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Британська влада запропонувала легалізувати копіювання CD». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути