понеділок, 02 липня 2007 09:17

Британська поліція розшукує ще трьох терористів

Поліція Великобританії веде пошуки ще як мінімум трьох підозрюваних в організації серії терактів, яким вдалося запобігти в минулі вихідні.

Співробітники антитерористичного підрозділу Скотланд-ярду вважають, що теракти були сплановані одному з осередків "Аль-Каїди", що складалася з восьми чоловік і очолюваного якимсь "Містером Бігом". За гарячими слідами вже затримано п"ятеро людей.

В п"ятницю, 29 червня поліцією запобігли вибухи двох замінованих "Мерседесів" в центрі Лондона. У машинах були знайдені каністри з бензином і гати, що при вибуху могло привести до численних жертв.

Наступного дня в аеропорту Глазго була здійснена спроба нового теракту. У термінал аеропорту врізався палаючий позашляховик Jeep Cherokee. Водій і пасажир автомобіля були затримані. Незабаром на автодорозі М6 в графстві Чешир були затримані 26-річна молода людина і 27-річна дівчина. П"ятий підозрюваний був арештований в Ліверпулі.

Про затриманих відомо, що всі вони є вихідцями з Близького Сходу, зокрема з Іраку, Лівану і Йорданії.

Двоє заарештованих працювали лікарями. Один з лікарів - уродженець Йорданії - проживав разом з дружиною і дитиною в Ньюкасле-под-лаймом в графстві Стаффордшир, де працював в місцевому госпіталі. Слідчі вважають, що він грав одну з ключових ролей в організації терактів, повідомляє The Guardian.

Зараз ви читаєте новину «Британська поліція розшукує ще трьох терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути