Ексклюзиви
вівторок, 16 вересня 2008 12:22

Британія заплатить мільйон фунтів за знущання над іракцями

Дев"ять іракців отримають від уряду Британії компенсацію у розмірі мільйона фунтів стерлінгів за неналежне поводження з ними у в"язниці британської військової бази "Кемп Бредбаскет" в Басрі, пише газета The Independent.

Четверо солдатів 1-го Королівського фузілерського полку, які знущалися над іракцям, затриманими за підозрою в мародерстві, були засуджені ще в 2005 році.

Розслідування інциденту, що мало місце в травні 2003 року, почалося після того, як солдат Гері Бартлам прислав з Іраку на батьківщину фотографії, на яких були збережені затримані іракці в принизливих позах. Співробітник фотоательє, куди фотографії були відправлені на прояв, повідомив про це в поліцію.

У липні 2008 року британський уряд погодився виплатити 3 мільйони фунтів батьку іракця, який помер, знаходячись в ув"язненні на базі в Басрі, а також ще дев"ять місцевим жителям, які також були затримані і піддавалися знущанням.
Зараз ви читаєте новину «Британія заплатить мільйон фунтів за знущання над іракцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути