Ексклюзиви
вівторок, 24 червня 2008 14:17

Британія може ввести в Зімбабве свої війська

Колишній уповноважений ООН по Боснії Педді Ешдаун заявив про можливість військового втручання в політичну ситуацію в Зімбабве, пише 24 червня британська The Times. На думку Ешдауна, необхідно припинити насильство, поки воно не переросло в масове кровопролиття.

"Ситуація в Зімбабве така, що може погіршуватися аж до геноциду", - сказав Педді Ешдаун журналістам видання. Він уточнив, що в цьому випадку буде необхідне військове втручання за участю Великобританії.

The Times нагадує, що США та Великобританія стали першими країнами, що відмовилися визнати результати першого туру президентських виборів в Зімбабве, а міністр закордонних справ Великобританії Девід Мілібенд заявив, що Великобританія ніколи не визнає Роберта Мугабе легітимним президентом.

За інформацією, що є у розпорядженні видання, у британського міністерства оборони є два плани дій на випадок непередбаченої ситуації в Зімбабве, один з яких передбачає перекидання британських військ в країну.

22 червня лідер зімбабвійської опозиції Морган Тсвангіраї відмовився брати участь в другому турі президентських виборів, призначеному на 27 червня. Він назвав майбутнє голосування "ганебним фарсом, підсумок яких визначений на користь Мугабе". Проте, влада Зімбабве оголосила, що вибори пройдуть в призначений день.

З квітня 2008 року в пресі регулярно з"являються повідомлення про жорстоке придушення виступів опозиції зімбабвійською поліцією і масові арешти. Були убиті не менше 70 прихильників Тсвангіраї, на тілах деяких з них були виявлені сліди тортур, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Британія може ввести в Зімбабве свої війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути