вівторок, 05 серпня 2008 09:36

Британець отримав термін за крадіжку 171 тонни рейок

Британський злодій, що використав для крадіжки залізничних рейок підйомний кран, отримав 2 роки і 9 місяців в"язниці, повідомляє Reuters.

53-річний Ентоні Порретта (AnthonyPorretta) викрав в західному графстві Глостершир 171 тонну рейок на 83 тисячі фунтів. Викрадені рейки Порретта продав як металобрухт.

Суд встановив, що на початку грудня 2006 року за допомогою підйомного крана Порретта занурив демонтовані рейки на вантажівки - всього було п"ять грузовіков- в районі села Актон Турвіль (ActonTurville). Потім Порретта продав рейки в своєму рідному місті Ньюпорті (Південний Уельс) торговцям металобрухтом.

Порретта діяв не один. У нього були чотири помічники, проте їх провина в суді не була доведена, відзначає Reuters. Представники поліції заявили в суді, що залізничній аварії вдалося уникнути дивом.

Начальник транспортної поліції Британії Ян Джонстон (IanJohnston) вважає, що крадіжка металу у Британії стала другою по значущості загрозою після тероризму. З січня про червень 2008 року у Британії було заведено 1169 кримінальних справ, пов"язаних з крадіжкою металу, і проведено 235 арештів.

На британських залізницях "мисливці за металом" крадуть не тільки рейки, але і мідні кабелі для зв"язку.

Зараз ви читаєте новину «Британець отримав термін за крадіжку 171 тонни рейок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути